MEJÄ-kausi avattu

Mistyn ja Solon nenät on nyt kalibroitu uutta MEJÄ-kautta varten :). Vuoden ensimmäiset jäljet menivät mukavasti. Niillä oli ikää vuorokausi ja ne olivat noin puolen kilometrin mittaisia. Tapahtumia oli mahdutettu tähän matkaan paljon: katkokulma, tavallinen kulma ja kaksi makausta suorilla osuuksilla.

Misty teki tapansa mukaan motivoitunutta, tarkkaa ja huolellista jälkityötä. Katkokulma, tavallinen kulma ja makaukset selvitettiin hienosti. Jäljestämisvauhti oli oikein sopivaa, reipasta kävelyä. Mistyn kanssa jäljestäminen on aina yhtä mukavaa, kun saa vain rauhassa kävellä perässä ja ihailla sen varmaa tekemistä. Sen kanssa voi nyt lähteä luottavaisin mielin kevään kokeisiin. Edessä ovat jo voittajaluokan haasteet, joten saapa nähdä miten niistä selvitään koetilanteessa - toivottavasti edes puoliksikaan yhtä hyvin kuin treeneissä :).

Solo puolestaan aloitti jäljestämisen omille tavoilleen uskollisena eli hieman turhan vauhdikkaasti. Liiallinen into näkyy sillä välillä hosumisena. Se tekee kyllä hyvää työtä, kunhan se vaan ensin saa purettua enimmät höyryt, mutta alkumatka (yleensä 200-300 m) menee aina riskirajoilla. Sen jälkeen vauhti tasoittuu ja homma alkaa sujua. Niin tälläkin kerralla, ja kokonaisuutena Solo suoriutui omasta jäljestään mukavasti.  Katkokulma ja muut jäljen tapahtumat onnistuivat hyvin. Solon kanssa treenaillaan vielä lisää malttia ja huolellisuutta ennen kuin kiirehditään korkkaamaan voittajaluokan kokeet.

Kiva treeni mukavassa kevätsäässä! Tästä on kiva lähteä kohti kevään ja kesän koitoksia.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

PENTUSUUNNITELMIA

Voittaja-näyttelyt | Winner Shows

TOKO:n rotumestaruuskisat - Pepistä rotumestari, Vilille TK1 | Pepi Club Champion in Obedience, Vili got a degree