Mistylle VOI1 MEJÄstä

MEJÄ-koe 7.5.2014 Kauhava
Tuomari: Torsten Lerstrand

Koira: Neradmik Miss Mistletoe "Misty"
Luokka: Voittajaluokka
Tulos: VOI1
Pisteet 44/50 p.
Sijoitus 2.

Laukauksien sieto: Hyväksytty
Pisteet osa-alueittain:
Jäljestämishalukkuus 0-6 p: 6 p.
Jäljestämisvarmuus: 0-12 p: 10 p.
Työskentelyn etenevyys 0-10 p: 9 p.
Lähdön, kulmauksien, makauksien ja katkon selvittämiskyky sekä tiedottaminen 0-14 p: 11 p.
Käyttäytyminen kaadolla 0-3 p: 3 p.
Yleisvaikutelma 0-5 p: 5 p.

Koeselostus (vapaa suomennos): Aloittaa maavainulla rauhallisesti ja hyvin. 1. osuudella pari tarkistusta. Merkkaa makauksen heikosti. Selvittää katkokulman kaartaen. Muut osuudet muutamin tarkistuksin. Kulmilla pienet tarkistukset. Merkkaa vain viimeisen makauksen kunnolla. Saapuu sorkalle, jonka viereen pysähtyy."

Kyseessä oli Mistyn ensimmäinen voittajaluokan koe. Kokonaisuutena Mistyn suoritus oli oikein hyvä ja tässäkin kokeessa se sai yleisvaikutelmasta täydet pisteet. Se selvitti jäljen, kulmat ja katkon hyvin. Parantamisen varaa olisi vielä makauksien merkkaamisessa. Misty ohitti niistä useimmat vain lyhyellä nuuhkaisulla, ja vasta viimeiselle se pysähtyi oikein kunnolla.

Jännitystä riitti loppuun saakka, sillä hirvet olivat hiljattain ylittäneet jäljen viimeisen osuuden. Misty pysähtyi hetkeksi syömään tuoreita papanoita, ja poistui hetkeksi jäljeltä korkealle avokalliolle ottamaan ilmavainua lähelle jääneistä hirvistä. Se kuitenkin palasi itse takaisin jäljelle ja jatkoi mallikkaasti kaadolle saakka. Sitä odotellessa ohjaajan otsalle ehti jo kihota muutama hikikarpalo ;).

Mistyn mainio ykkösputki jatkui siis edelleen ja valiokello lähti tikittämään. Tavoitteena on saada se JVAksi eli jäljestämisvalioksi, johon tarvitaan kolme 1-tulosta voittajaluokasta vähintään kahdelta eri tuomarilta. Peukut pystyyn!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

PENTUSUUNNITELMIA

Voittaja-näyttelyt | Winner Shows

TOKO:n rotumestaruuskisat - Pepistä rotumestari, Vilille TK1 | Pepi Club Champion in Obedience, Vili got a degree