Siirry pääsisältöön

Pennut kolme viikkoa

Pennut ovat täyttäneet jo kolme viikkoa. Ne kävelevät jo taitavasti ja ovat keksineet leikkimisen ilon. Ne näykkivät innokkaasti toisiaan ja kaikkea mielenkiintoista tielle osuvaa hampaattomilla suillaan. Pentulaatikkoa on laajennettu pienellä aitauksella, jotta niillä on tilaa touhuta. Laatikossa on myös erilaisia leluja, joiden yli ja ympäri ne tykkäävät kiipeillä. Pennut nukkuvat vielä paljon, mutta kuullessaan läheltä ääniä ne tulevat katsomaan sen aiheuttajaa pienet hännät heiluen.

Pennut ovat aloittaneet seikkailut myös laatikon ulkopuolella. Näin aluksi ne tutkivat maailmaan pieniä hetkiä kerrallaan. Kun väsy tulee, ne saavat mennä takaisin lepäämään. Muutaman kerran päivässä ne seikkailevat ympäri pentuhuonetta, ja pari kertaa päivässä ne pääsevät tutustumaan myös naapurihuoneeseen ja muihin koiriimme.

Aikuisia koiria pennut kiinnostavat, mutta muutaman haistelukerran jälkeen ne on todettu tässä vaiheessa vielä melko tylsiksi tyypeiksi. Vain Aida on pennuista ihan tohkeissaan. Se haluaisi mielellään osallistua niiden hoitoon. Mistyllä ei vaikuta olevan mitään sitä vastaan, mutta vielä tässä vaiheessa me ihmiset olemme rajoittaneet Aidan intoa. Kunhan ne vähän vielä kasvavat, ne saavat liittyä isojen koirien joukkoon.